Muži A | I. B třída 2022/2023 – 24. kolo

SVRATOUCH – LIBCHAVY  |  3:2 (pol. 2:1)

Rozpačitý konec nám zkazil výlet a sebral všechny body.

Góly: 1. Pavlák Petr (as. Ráb Richard), 50. Horníček Filip (as. Žídek Radim)

Sestava:

Hubálek Nikolas (B)

Šrom Michael – Šalda Michal – Horníček Filip – Žídek Radim

Hodr Matěj –  Boštík Michal – Ďuriš Daniel –  Šrom Marek

Ráb Richard – Pavlák Petr (C)

Připraveni: Dvořák Václav, Kolář Šimon, Kletečka Martin

V neděli jsme zavítali do krásné dědiny jménem Svratouch. Hrálo se na terénu přípomínající pláž kdesi na Mácháči, takže řádně zapískováno. Hned od prvních vteřin se však zdálo, že nám terén vyhovuje. Po individuální akci a páru zamotávaček Riši Rába přichází krásný centr, který usměrňuje přesně k tyči osamocený Pavlák a ujímáme se vedení. Domácí jsme zmáčkli jak citrón a chvílemi si nevěděli rady. Z toho pramenil jasný faul ve vápně na Ríšu Rába, který dostal penaltovou důvěru a mohl nás posunout do dvougólového trháku. To se však nestalo a domácí strážce se nachytat nenechal. Další krásnou střelou se prezentoval Míša Boštík, ale i s jeho pokusem si domácí “hlídač klece” poradil. Domácí se začali osmělovat a hrozili především z dlouhých autů. Po našem nedůrazu ve vápně si vybral svoji minelu náš brankář Nikolas Hubálek, který si nedokázal poradit s průměrně lehkou střelou, která však skákala po pískovišti a zapadla nám do brány – 1:1. Domácí byli v druhé půlce prvního poločasu nebezpečnější a důraznější. Jako již po několikáté v této sezóně jsme nedokázali odkoponout balón dále než za vápno, čehož využil přesnou střelou domácí kapitán Pavlík a přetočil skóre na 2:1 pro domácí.

Druhou půli jsme vyrukovali s větší aktivitou a vůle po vítězství byla určitě mohutnější jak v prvním poločase. Povedlo se nám několik rychlých přechodů po křídlech, ale stále jsme se nemohli prosadit. Domácím dělaly problémy naše rohy, zahrávané Radimem Žídkem. Těch jsme měli požehnaně a pokaždé z toho byl nebezpečný závar. Ten v 50. minutě byl již srovnávací, když míč přistál na “lopatě” Filipa Horníčka a ten trefil nohou nebo holení přesně k tyči – 2:2. V zápětí další individuální akci zakončil “špicárem” Ríša Ráb, ale olízl pouze břevno. Hosté moc nebezpeční nebyli, ale my jsme naši převahu nedokázali přetavit v rozdílový gól. Když už se nám to konečně povedlo cca 5. minut před koncem, kdy z brankové čáry centroval pod sebe Matěj Hodr a Ríša Ráb konečně rozvlnil síť, zasáhlo rozhodcovské komando. Míč údajně opustil lajnu celým objemem, což se opravdu s jistotou říci nedá. Branka nebyla uznána, to bylo dané a nic jsme s tím nezmohli. Naopak v minutě 89. zaúřadovali rozhodčí znovu, když jednoznačný skluz s čistým odebráním míče posoudili jako faul na hranici vápna. K exekuci přímeho kopu se postavil náš “kat” Marek Černý (rozhodl také před koncem podzimní vzájemné utkání pozn. autora) a zajistil nám krásný návrat domů bez bodu – 3:2.

Ztracené body musíme vyšťourat doma v RŽ aréně, proti trápícímu se Jehnědí. Zápas má obrovskou důležitost, proto je mimo jiné potřeba odhodlané fanoušky s pevnými hlasivkami. Cíl je jediný a tím jsou 3 body a vrácení podzimní porážky 6:3.

Přijďte pobejt na fotbal dne 3. 6. v 17:00 hod.