Muži – I.B třída – Žichlínek

Žichlínek – TJ Sokol Libchavy 3:2 (2:0)

3′ 1:0 Heger
38′ 2:0 Dorazil
54′ 2:1 Ráb pen.
58′ 3:1 Heger
84′ 3:2 Pavlák pen.

Sestava:
Pinkava – Rejent (46′ Šrom), Šalda, Blažek [83′ ŽK], Židek (75′ Martinák [81′ ŽK]) – Pavlák, Jetmar (85′ Čada), Paukert [61′ ŽK] (66′ Flídr), Boštík – Váně [67′ ŽK] (68′ Hodr), Ráb

První jarní zápas sezóny jsme odehráli na hřišti Žichlínku. Chtěli jsme navázat na to, co se nám v přípravě povedlo a poučit se z toho, co se nám nepovedlo. Bohužel se nám ale nic z toho nepodařilo. Zbytečnými chybami jsme soupeři darovali laciné góly a navíc se opět ukázala naše střelecká nemohoucnost.

Hned po pár okamžicích prvního poločasu se soupeř jednoduchým nákopem dostal do breaku a gólman Pinkava si vybral slabší moment, kdy neodhadl balón směřující do branky a daroval soupeři vedení. Naše hra se ale i přes to celkem podařila zvednout a většinu prvního poločasu jsme měli převahu. To vyústilo v několik nouzových zákroků soupeře kolem jeho vápna, avšak z žádné ani sebevětší šance jsme nedokázali protrhnout střeleckou smůlu. Navíc, po laciné ztrátě na polovině hřiště se soupeř nákopem do lajny a následným potažením míče dostal až ke střele, kterou Pinkava vyrazil, ale následná dorážka si i přes množství navrátivších se hostujících hráčů v malém vápně našla cestu do branky.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivněji a vyvarovat se podobných chyb, které předcházely obdrženým brankám. K obratu se pokusil zavelet Ráb, když vybojoval penaltu a sám ji proměnil. Avšak ani ne 5 minut poté si soupeř vzal dvoubrankové vedení zpět. Po trestném kopu z poloviny hřiště zůstali 3 hráči soupeře neobsazeni a jeden z nich našel hlavou pod sebe spoluhráče, který neměl problém z bezprostřední blízkosti zakončit. Soupeř se s tímto výsledkem spokojil a chystal se náš závěrečný nápor. Ten vyústil v několik šancí, ale brankář domácích se rozhodl, že libchavští v tomto zápase ze hry neskórují. Po jasné ruce a připomenutí pomezního proměnil penaltu Pavlák a snížil na rozdíl jediné branky. V poslední minutě se před brankou objevil osamocený Ráb, ale ještě podtrhl naši střeleckou smůlu, když jeho pokus doskákal pouze na tyč.

Do jarní části sezóny jsme určitě chtěli vstoupit vítězstvím. To se bohužel nepodařilo a my se pokusíme napravit reputaci za týden v těžkém domácím zápase proti vedoucím Tatenicím.